סלט עדשים כתומות עם גזר אגוזי מלך וכוסברה
עדשים כתומות הן בעלות ערך גליקמי נמוך ולכן טובות לחולי סוכרת ולאנשים הרוצים לשמור על משקלם. הן קלות לעיכול ביחס לקטניות אחרות ואם נרצה להעשיר את ערכן התזונתי נוכל להנביט אותן במקום לבשלן. יתרון נוסף להנבטה, מלבד הערך התזונתי של ויטמינים ומינרלים, הוא עליה של חלבון וירידה בפחמימה. לפיכך זהו יתרון נוסף לחולי סוכרת ולשמירה על משקל.
אגוזי מלך עשירים בחומצת שומן אומגה 3, חומצת שומן חיונית הנחוצה לנו לשמירה על בריאות מירבית. לפי הרפואה הסינית אגוזי מלך נראים בצורתם דמויי ריאה ומכאן שהם מחזקים את הריאות. חומרים ל 6 מנות 2 כוסות עדשים כתומות שטופות ומסוננות (רצוי מונבטות) 1 כוס גזר מגורר גס 1 תפוז מפולט (כולל המיץ) 1/2 כוס אגוזי מלך 1/3 כוס כוסברה קצוצה לרוטב: 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי 1 כף חומץ בן יין 2 כפות שמן אגוזי מלך מלח ופלפל שחור גרוס אופן ההכנה: מבשלים את העדשים במים ללא מלח 5-10 דקות עד שהן מתרככות אך לא מאבדות את צורתן מסננים היטב ומעבירים לקערה (ניתן ומומלץ להנביט במקום לבשל) מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצקים את הרוטב ומתקנים תיבול. לפי אותה שיטה ניתן להחליף את העדשים בשעועית מאש. ניתן להכין על בסיס מתכון זה סלט עדשים כתומות עם קולורבי, שקדים ונענע. מחליפים את הגזר בקולורבי, את האגוזים בשקדים ואת הכוסברה- בנענע.
בתאבון ולבריאות!